RUKOMET

Šprem: Veselin Vujović je marginalan lik!

Nije zaslužio te uloge i mislim da su njegove trenerske kvalitete jednake nuli

Hoće li Vujović biti naredni selektor Hrvatske. Arhiva

G. Š./SN

25.12.2020

Zahuktava se atmosfera pred Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu. Zna se već, najavljeno je u više navrata da će nadolazeća 2021. godina biti posljednja za Linu Červara na klupi hrvatske reprezentacije, pišu SN. 


Najavio je to Červar već nakon srebra na Euru u januaru, a pandemija koronavirusa odgodila je njegov odlazak za godinu.

Pred "Kaubojima" pod Červarom je SP, ali i pokušaj ostvarivanja vize za Olimpijske igre u Tokiju. Nakon Igara, Hrvatska će tako dobiti novog seletora, a jedan od kandidata koji se spominju je i Veselin Vujović. Nekadašnji dvostruki evropski prvak s Metaloplastikom, kao igrač, te bivši selektor reprezentacije Slovenije i trener rukometaša Zagreba je u kombinacijama... To se ne sviđa previše Goranu Špremu. Nekadašnje krilo u reprezentaciji Hrvatske danas je na poziciji stručnog komentatora RTL televizije, nositelja TV-prava na evropska i svjetska prvenstva za rukometaše.

- Vujović je bio najbolji igrač svijeta, za to kapa do poda. Međutim, ne želim mnogo pričati o njegovim trenerskim kvalitetama. Moje subjektivno mišljenje je da je on zaista marginalan lik u hrvatskom rukometu, iako je imao razne uloge. Nije zaslužio te uloge i mislim da su njegove trenerske kvalitete jednake nuli - rekao je Šprem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.