PREGLED

Najvažnije sportske vijesti dana na "Avazu"

Oglasio se Ivica Osim

Osim: Moramo naučiti. Arhiv

N. Demirović

25.12.2020

Dena Vajt (Dana White) nedavno je objelodanio da će se sastati s Habibom Nurmagomedovom kako bi ga pokušao nagovoriti da se vrati borbama u UFC-u. Dagestanac koji je neporažen napustio svijet borbi sada je potvrdio da će razgovarati s Vajtom, ali čini se da "veliki gazda" baš neće moći biti potpuno sretan.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko u srijedu je bio strijelac vrlo važnog gola u pobjedi Rome protiv Kaljarija (3:2).  To je bio njegov jubarni 200. gol u ligama petice, a do ove brojke stigao je nastupajući za Volfsburg, Mančester siti i Romu.

Legendarni Ivica Osim (79) u intervju za austrijski "Kronen Zeitung" izjavio je da se osjeća dobro, iako mu je davno narušeno zdravlje.

- Osjećam se zdravim, imam veliki ključ s kojim mogu zaključavati, rekao je u svom stilu Ivica Osim i dodao: 
- Moramo naučiti da živimo s opasnošću. 

Dva naša fudbalska reprezentativca Rade Krunić i Toni Šunjić uskoro će uploviti u bračne vode.  Veznjaku Milana njegova djevojka Ivana rekla je sudbonosno 'da' na Zlatiboru, a isto je učinila i Viktorija, djevojka stopere kineskog Peking SG-a.

As Milana Zlatan Ibrahimović (39) ponovno je na sebi svojstven način čestitao Božić ljudima dobre volje. Nakon patuljka koji pokazuje srednji prst, te lava koji leži i pokazuje srednji prst, ove godine je objavio ruku Djeda Božićnjaka koja pokazuje srednji prst, uz kratku poruku.

Nakon bh. javnosti, te bivših i sadašnjih reprezentativaca, trenera... izbor Sergeja Barbareza za selektora naše fudbalske reprezentacije javno je podržao i naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić.

- Kapitenu 100. Legendo, kratko je na društvenim mrežama napisao Nurkić, uz posljednju objavu Barbareza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.