SAZNAJEMO

Rukometaši idu na Estoniju koja će igrati bez sedam standardnih igrača

Iz našeg tabora pozivali se ne igrače koji neće igrati

Janima i Patrail: Neće igrati. Twitter

Piše: E. Bijedić

3.1.2021

Protivnik naše rukometne reprezentacije u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine, selekcija Estonije, je jako oslabljena uoči susreta koji su na rasporedu 6. januara u Polvi i 10. januara u Bugojnu.

Estoncima nedostaje sedam igrača, među njima i dvojica ključnih koje su tako često spominjali iz našeg tabora -  Mait Patrail, Dener Janima (Jaanimaa). Estonci na njih, te na dvojac Jurgen Roba (Rooba) i Hendrik Varul nisu mogli računati ni u prošlomjesečnim duelima protiv Austrije i Njemačke, a sad će im nedostajati i povrijeđeni Henri Silaste (Sillaste), Alfred Timo (Timmo) i Ott Varik (Ot).

 - Različite zemlje imaju različita pravila za karantenu, tako da se susrećemo sa problemima kako se priključiti reprezentaciji. Ne mogu se zamarati igračima koje ne možemo koristiti. Ulazimo u novu godinu sa pozitivnim mislima i idemo se boriti sa igračima koji su nam na raspolaganju. Jaka BiH je izazov za nas, oni će biti u gotovo istom sastavu koji je nastupio prošle godine na Evropskom prvenstvu - izjavio je za web stranicu rukometnog saveza Estonije selektor Tomas Sivertson (Thomas Sivertson).

S druge strane selektor BiH, Bilal Šuman, neće moći računati na Ivana Karačića, Srđana Predragovića i Senjamina Burića.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.