KVALIFIKACIJE ZA EP

Naši rukometni reprezentativci poniženi u Estoniji: Ovakvo maltretiranje niko nije doživio

Svašta sportisti kroz kroz svoje karijere moraju istrpiti, ali...

Piše: G. Š.

6.1.2021

Katastrofalni uslovi. FACEBOOK

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (18.20 sati) u Polvi potiv Estonije igra utakmicu 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Svašta sportisti kroz kroz svoje karijere moraju istrpiti, ali ovo maltretiranje od evropejaca iz Estonije još mislim da niko nije doživio  - napisao je na svom Facebook profilu Vojislav Rađa, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine. 

- Zatvoreni po ćelijama 48 sati, bez prava na terasu da izađu, bez obroka dva dana...

Od 2. do 5. januara naši igrači su tri puta testirani na koronavirus, i svi su negativni.

- To gospodi iz EHF-ai Estonije nije dovoljno. Momci, izdržite i ovo poniženje, odigrajte utakmicu i pobijedite, za sebe i sve one koji vas podržavaju i vole. Teško neko razumije ovu generaciju sportisa koja postiže vrhunske rezultate na reprezentativnom i klupskom planu. U klubovima imaju podršku, a od ove naše "države" zbog kriminalaca i državnih činovnika, stranačkih poslušnika ni marke podrške. Znaju da kupe respiratore u zemljoradničkoj zadruzi, ali ne i kako pomići državnu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu. Igrajte kao i do sada, za one koji vas vole i za sebe. Pokažite smradovima iz Estonije ko ste i šta ste. Svim igračima koji danas slave Badnji dan, a sutra Božić: Mir Božiji Hristo se rodi - napisao je Rađa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.