ZIMSKI SPORTOVI

Pokrenuta akcija za kupovinu sanki Nikolajevu koji ima olimpijsku normu

Mnogi se žele priključiti ideji

Nikolajev: Dobri rezultati sa starim sankama. Društvene mreže

N. Demirović

7.1.2021

Mirza Nikolajev, osvojio je potrebne bodove u sankanju i sada ima olimpijsku normu, a  njegov uspjeh je tim veći ako se uzme u obzir da je to učinio sa sankama koje su itekako stare, a višestruko jeftinije od onih koje ima konkurencija. Njegov trener Senad Omanović je objavio kako su građani pokrenuli je akciju kupovine sanki za bh. sportistu. Pozvane su institucije, ali i pojedinci da se priključe akciji.

- Znam da bi mladog i perspektivnog sankaša, koji je osvojio potrebne bodove za učešće na sljedećim zimskim Olimpijskim igrama, trebala da podrži država BiH, a čemu se i nadamo. Vjerujem da Vlada Kantona Sarajevo i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine hoće i da će svojim primjerom motivirati i druge.

Dok to čekamo dobila sam podršku velikog broja prijatelja koji se žele priključiti ideji da se mi, ponosni sugrađani našeg Mirzu Nikolajeva organizujemo i skupimo novac za sanke. Polovne, ali vrhunske naspram sanki sa kojima je Mirza uspio postići fantastične rezultate. Mirza sam kaže da bi uz ove nove, iako polovne, sanke mogao mnogo više.

Pridružite nam se da zajedno skupimo potrebni novac za sanke sa kojima promoviramo sve ono što je dobro a dolazi iz naše BiH. Prvenstveno je to naša mladost koja pasionirano trenira ne zahtijevajući ništa drugo nego šansu da pokažu koliko zaista mogu.  Svaka donacija je dobrodošla, napisala je jedna Sarajka.  


Uplatu možete izvršiti na račun: 

Sankaški savez Kantona Sarajevo

Zmaja od Bosne 69, 

Zirat banka: 1861210310354131

Svrha: kupovina sanki za Mirzu Nikolajeva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.