PEKING

Kinezi simuliraju moguće uvjete i atmosferu na OI u Tokiju

Žele se što bolje pripremiti

A. Vatreš

Sportisti će biti bolje pripremljeni za takmičenje pod visokim pritiskom

Foto: AGENCIJE


Kako bi se što bolje pripremili zaOlimpijske igre koje bi se trebale održati ovog ljeta u Tokiju, Kinezi simuliraju uvjete i moguću atmosferu u Tokiju.

- Simuliranjem stvarnog takmičarskog okruženja i dizajniranjem stvarnih takmičarskih postupaka, sportisti će biti bolje pripremljeni za takmičenje pod visokim pritiskom - kazao je trener streličarstva Pan Minrui za novinsku agenciju Xinhuu, prenosi Hina.

Kina je na olimpijskim igrama u Rio de Žanejru 2016. završila na trećem mjestu po broju osvojenih zlatnih medalja iza SAD-a i Velike Britanije, no u Tokiju žele više.

- Svi će sportisti također, trebati živjeti i takmičiti se u strogom okruženju zbog pandemije, pa ako se mogu naviknuti na takvo okruženje, dobit će psihološku prednost na olimpijskoj areni - dodao je direktor Centra za upravljanje gimnastikom pri Kineskoj općoj upravi Mijao Zongji (Miao Zhongyi).

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) nada se da će gledatelji moći prisustvovati igrama, ali sumnje i dalje postoje, posebno nakon što se Tokijo u petak probudio u svom drugom izvanrednom stanju.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na