PEKING

Kinezi simuliraju moguće uvjete i atmosferu na OI u Tokiju

Žele se što bolje pripremiti

Sportisti će biti bolje pripremljeni za takmičenje pod visokim pritiskom. AGENCIJE

A. Vatreš

8.1.2021

Kako bi se što bolje pripremili zaOlimpijske igre koje bi se trebale održati ovog ljeta u Tokiju, Kinezi simuliraju uvjete i moguću atmosferu u Tokiju.

- Simuliranjem stvarnog takmičarskog okruženja i dizajniranjem stvarnih takmičarskih postupaka, sportisti će biti bolje pripremljeni za takmičenje pod visokim pritiskom - kazao je trener streličarstva Pan Minrui za novinsku agenciju Xinhuu, prenosi Hina.

Kina je na olimpijskim igrama u Rio de Žanejru 2016. završila na trećem mjestu po broju osvojenih zlatnih medalja iza SAD-a i Velike Britanije, no u Tokiju žele više.

- Svi će sportisti također, trebati živjeti i takmičiti se u strogom okruženju zbog pandemije, pa ako se mogu naviknuti na takvo okruženje, dobit će psihološku prednost na olimpijskoj areni - dodao je direktor Centra za upravljanje gimnastikom pri Kineskoj općoj upravi Mijao Zongji (Miao Zhongyi).

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) nada se da će gledatelji moći prisustvovati igrama, ali sumnje i dalje postoje, posebno nakon što se Tokijo u petak probudio u svom drugom izvanrednom stanju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.