KVALIFIKACIJE ZA EP

Jalova pobjeda rukometaša BiH

Nismo uspjeli slaviti s potrebna četiri gola razlike

Detalj s utakmice. RUKOMETNI SAVEZ BIH

Piše: A. Vatreš

10.1.2021

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine došla je do prve pobjede u kvalifikacijama, no nedovoljne za nastavak nadanja za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Izabranicima Bilala Šumana večeras je u Bugojnu protiv Estonije igrala samo pobjeda od četiri ili više golova razlike, s obzirom na poraz od 24:21 iz prvog meča, međutim, do nje nisu uspjeli doći.

Meč je krenuo vrlo lošom igrom u napadu na obje strane. Naši rukometaši su ipak diktirali tempo utakmice i na odmor otišli s tri razlike (12:9), iako su nekoliko puta imali plus četiri.

Gosti su se vratili u drugom poluvremenu i u jednom trenutku došli do poravnanja. U 43. minuti smo ponovo otišli na maksimalnih četiri razlike, međutim, gosti se nisu dali i na kraju su uspjeli izgubiti s 21:19, što je za njih bilo ravno pobjedi.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Marko Panić s pet golova, dok je Josip Perić postigao četiri. Nikola Prce i Alen Ovčina su dodali po tri.

Kod Estonaca se istakli Kaspar Les (Less) Karl Tom (Toom) s po četiri gola.

Naša selekcija trenutno je na učinku od dva boda, baš kao i Austrija i Estonija. Plasman ne EP sada se čini praktično nemogućim, jer će nam trebati dvije pobjede protiv Austrije.

Nijemci su prvi u grupi s maksimalne četiri pobjede. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.