RUKOMET

Šuman: Tako je kako je, ne možemo iz ove kože

Selektor BiH nakon nedovoljne pobjede nad Estonijom

Šuman: Problem bio u napadu. RUKOMETNI SAVEZ BIH

Piše: A. Vatreš

10.1.2021

Rukometna reprezentacija BiH večeras je u Bugojnu savladala Estoniju s 21:19, no to izabranicima Bilala Šumana nije bilo dovoljno, s obzirom da su u prvom meču izgubili s tri gola razlike (24:21).

- Utakmica od početka nervozna s naše strane. U 55. minuti smo imali pet razlike, a onda se dešavaju te tehničke greške i promašen penal. Završilo se s dva razlike, ali to je sport - rekao je nakon utakmice Šuman i nastavio:

- Sad je malo teško pričati, jeste odbila se, kada nekog ide onda ide. Možemo reći da je odbrana radila dobar posao. 19 golova to je sasvim odlično, ali veliki problemi u napadu i nažalost te tehničke greške i promašen penal gdje smo mogli imati pet razlike. Tri razlike je bilo dovoljno jer smo dali 21 gol u Estoniji, ali tako je kako je ne možemo iz ove kože.

Šuman je još jednom ponovio kako problem nije bio u odbrani, već u napadu.

- Imali smo u prvom poluvremenu tri šuta na prazan gol, dvije stative i promašaj. To moramo dati, ali to kada se ne desi oni nastave da igraju. Opet kažem odbrana nije bila problem nego napad gdje smo mogli to bolje uraditi. Imali smo šansu ne samo da pobijedimo sa dva nego četiri-pet razlike. Ipak, zadnje tri minute su nas previše koštale da pobijedimo samo s dva gola razlike.

- Sada nas 8. marta očekuju mečevi kući s Austrijom i Njemačkom i u maju opet s Austrijom. Sada su sve tri ekipe s dva boda. Do 8. marta ima vremena da dođemo možda u nekom boljem raspoloženju - dodao je Šuman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.