ŠANSA SNOVA

Danac Hansen može postati najbolji ikad na SP-u u rukometu

Bit će uzbudljivo do samog kraja rukometnog turnira

Šansa koja se ne ukazuje svaki dan. Arhiv

F. M. / Index.hr

13.1.2021

Danas počinje rukometno Svjetsko prvenstvo u Egiptu. 32 reprezentacije borit će se za medalje, više nego ikad u istoriji, Iako se radi o timskom sportu. I ovaj put će veliki turnir donijeti individualne junake. Jedan od njih, Mike Hansen (Mikke), koji ima priliku postati najbolji igrač u povijesti Svjetskih prvenstava.

U slučaju da osvoji MVP nagradu, Hansen će postati prvi igrač u istoriji, koji je čak tri puta tu nagradu osvajao na SP. Trenutno, kao i još četiri igrača: Džekson Ričardson (Jackson Richardson), Nikola Karabatić, Stefan Lovgren (Lövgren) i Ivano Balić, ima dvije MVP nagrade. 

Balić je tu nagradu osvojio 2005. i 2007. godine, a osvajali su ju još Magnus Anderson (Andersson), Talant Dušebajev, Kristijan Švarcer (Christian Schwarzer), Igor Vori (2009.) i Tjeri Omejer (Thierry Omeyer).

S obzirom na to da Karabatić neće igrati u Egiptu, Hansen ima jedinstvenu šansu ući u istoriju svjetskog rukometa i dodati snažan argument tezi da je bolji igrač od Balića i Karabatića što je uvijek aktualna rasprava u rukometnim krugovima. Ukazala mu se velika šansa.

Danska igra u skupini D s Bahreinom, Argentinom i DR Kongom. U slučaju prolaska u iduću fazu, u drugom krugu igrat će u skupini s Hrvatskom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.