ISPOVIJEST

Legenda u teškoj borbi sa depresijom: Pomišlja i na najgore

Prošao sam vrijeme veoma teške depresije nakon Olimpijskih igara i doveo sam svoj život u opasnost - rekao je svojevremeno Felps

Priznao da je u strahu za svoj život. Arhiva

G. Š./SN

14.1.2021

Poznato je kako se olimpijski prvak i jedan od najvećih sportaša svih vremena, Amerikanac Majkl Felps (Michael Phelps) već duže vrijeme bori s depresijom. Da je tako otkrila je i njegova supruga Nikol (Nicole) koja se na sve načine trudi kako bi pomogla svom suprugu da se podigne s dna. Nikol je u razgovoru za američki 'Today' priznala da strahuje za svog muža. Majkl je prije nekog vremena izjavio kako misli da se neće nikada u potpunosti izliječiti od ovog stanja, a čak je i priznao da je u strahu za svoj život, s obzirom na razne misli koje mu ponekad padaju napamet. 

- Prošao sam vrijeme veoma teške depresije nakon Olimpijskih igara i doveo sam svoj život u opasnost - rekao je svojevremeno Felps.

Supruga s kojom ima troje djece otkrila je kako svakoga dana strepi zbog bolesti svog muža. Navela je i primjer Vanese Brajant (Vanessa Bryant) koja je nedavno ostala bez Kobea koji je tragično preminuo u helikopterskoj nesreći.

- Kada sam vidjela kako je bilo njoj kada je izgubila Kobea, jedino što sam mogla je da pogledam Mihaela i kažem: Možemo li ti pomoći? Jer ako te izgubim, ne znam što ću učiniti - objasnila je Nikol, te dodala:

- Ranije sam mislila da mu mogu pomoći kao neka vrsta terapeuta, ali, ono što sam naučila je da ne možete voditi računa o tome kako se takvi ljudi osjećaju, bez obzira koliko to želite. Djeca su ta koja mu donose osmjeh na lice i sreću, kao i meni, a bez njihove pomoći, teško da bih mogla izdržati sve ovo, prenosi SN

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.