RUKOMET

Urugvajci trenirali na pijesku, i debituju na SP-u u rukometu

Istorijska utakmica večeras za rukometaša Urugvaja

Debitantni na SP. AGENCIJE

F. Mutevelić

15.1.2021

Njemačka i Urugvaj večeras od 18 sati igraju susret 1. kola skupine A Svjetskog prvenstvau rukometu. I dok je za Njemačku to još samo jedna u nizu prvih utakmica na velikim natjecanjima, Južnoamerikancima je istorijska . Urugvaju je ovo, debitantski nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu, kao što će biti i reprezentaciji Zelenortskih Otoka.

Urugvaj je Svjetsko prvenstvo izborio u januaru prošle godine na Južnoameričkom prvenstvu, na kojem je osvojio treće mjesto iza Brazila i Argentine.

- Nama je ogromna čast što možemo nositi ovaj prekrasni svijetloplavi dres i predstavljati svoju zemlju. Mi smo skromna, ali čvrsta i borbena ekipa, koja želi napredovati i želi igrati protiv najboljih na svijetu. Siguran sam da ćemo prikupiti puno iskustva koje ne možeš dobiti nigdje drugo osim protiv ovakvih protivnika, rekao je kapiten i desno krilo Nikolas Fabra.

Igrači koji ne igraju u inostranstvu su se za SP pripremali individualno. Na raspolaganju im je bio i psiholog, koji im je pomagao u mentalnoj pripremi. Neki igrači trenirali su na pijesku, a reprezentacija se okupila na pripremama u decembru, i trenirala je na otvorenom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.