SVJETSKO PRVENSTVO

Dobojlija i u 43. godini briljira na golu reprezentacije Katara

Imao sam ponudu da nastavim u Barci, ali sam procijenio da bi to s obzirom na moje godine bio popriličan stres, a stres je ono što mi sigurno sada ne treba

Kataru je na SP donio već dvije pobjede. AFP

G. Š./SN

19.1.2021

Dobojlija Danijel Šarić (43) živi svoj rukometni san u Kataru. Nakon velike karijere koju je u evropskom smislu obilježila Barcelona s kojom je osvojio naslov prvaka Evrope kao MVP u Kelnu, nakon što se nije našao niti u jednoj domaćoj priči, 2013. prihvatio je poziv Katara da bude član njihove selekcije koja se spremala za SP u Dohi. Osvojili su srebro, a nakon SP ostao je u Kataru gdje je promijenio nekoliko klubova, ali ne i nacionalni dres. 

Kataru je na SP donio već dvije pobjede. Angolu je ispratio sa 18 obrana, a Japanu je odbranio penal u odlučujućim trenucima, makar mu nije išlo... Iako ima 43 godine i ako ti Valero Rivera koji je u rukometu prošao baš sve vjeruje maksimalno, onda to o Šariću govori sve.

Bez šet igrača zbog korone

- Pa dobro, jednostavno sam našao neki svoj mir u Kataru, rekao je Šarić za SN i dodao:

- Imao sam ponudu da nastavim u Barci, ali sam procijenio da bi to s obzirom na moje godine bio popriličan stres, a stres je ono što mi sigurno sada ne treba. Našao sam svoj mir, poštuju me ljudi, ja vraćam na svoj način.

Ima li uopće nekih problema?

- Ima, naravno, jer godine nose svoje, pa me malo muče tetive ramena, što riješim injekcijom i to je to. Ali, nije to ništa strašno, ni nepredvidivo kada imaš 43. Bilo bi čudno da te ništa ne boli.

U Aleksandriji ne briljirate, ali ste upisali dvije pobjede? 

- Da, baš tako. Realno, s obzirom na sve probleme koje imamo, a skupilo ih se s ovom koronom dosta. Nema u Kataru toliko zaraženih, možda 150 dnevno, ali eto mi smo ostali bez šest igrača zbog korone uoči SP. Nemamo Kapotea, nemamo dva glavna srednjaka Malaša i Sinena, a to su nam jako važni igrači. Osim toga pivot Ben Ali, koji nam je jako važan igrač, ima problema s listom i ne znam hoće li nastupiti protiv Hrvatske. Dobili smo vijest jutros da su ovi koji su ostali u Kataru danas prvi puta negativni, ali dovesti ih tu ili ne pitanje je, jer teško je reći što uopće nakon dva tjedna stanke od njih možemo očekivati. Ne znam što će odlučiti Valero, ako dođu doći će u drugom krugu.

Ipak ste napravili ekipu?

- Jesmo, nekako smo se složili i igramo s velikom željom za uspjehom. Vidjelo se to u utakmici protiv Japana, jako nam je stalo bilo to dobiti i uspjeli smo ih slomiti na kraju. Malo sam i ja pomogao, ali Abidi je branio sjajno i bio ključ našeg povratka u igru. Nemamo baš neku širinu, ali smo dobri kao momčad i iskreno sviđa mi se kako igramo. Odlični su Carol, Madadi, Hassabala, Zakkar i Sami su nam jako važni u dva pravca, Mabrouk pomaže u obrani, nas dvojica na golu i to je to.

A kako vam se čini Hrvatska?

- Tako da bih rekao da smo mi na maksimumu, a da Hrvatska nije ni blizu svom. Iskreno, jako ste malo pokazali u prve dvije utakmice, no znam da Hrvatska može puno više i siguran sam da će se to dogoditi protiv nas. Predobra je to momčad, da bi igrala tako kako je igrala dosad.

Nema poštede ni sa 43

Kako Valero Rivera?  

- Kao i uvijek maksimalno ozbiljan i nabrijan na veliki rezultat. Baš smo došli s treninga, nije nas štedio.

Ni Vas od 43 godine?

- Ni mene, nema toga kod njega.

I kakvu utakmicu ćemo danas gledati?

- Mislim jako dobru, čvrstu. Mi igramo za 4 boda za drugi krug, Hrvatska igra za 3 i sigurno će biti drugačija nego što je bila dosad. Jako dobro se svi poznamo, nema tu nekih velikih tajni.

Izgubili ste OI u Tokiju od Bahreina?

- To je bio kiks, preživjeli smo i gledamo dalje. Neke stvari ne možeš vratiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.