SVJETSKO PRVENSTVO

Halil Jaganjac: Rastao sam uz rukometaše Hrvatske, iz BiH me nikad niko nije zvao

Jaganjac: I BiH je u neku ruku moja domovina, ali.... Novi list

G. Š. / 24 sata.hr

20.1.2021

Rukometni reprezentativac Hrvatske Halil Jaganjac (22) istakao je da su njegovi roditelji iz Bosne i Hercegovine, ali da je njegova domovina Hrvatska. 


Čast i zadovoljstvo

- Roditelji su mi iz BiH, ali nikad me niko od tamo nije zvao niti išta nudio. I to je u neku ruku moja domovina, ali rođen sam ovdje, moje djetinjstvo bilo je ‘kaubojsko’, rastao sam uz naše rukometaše. Sve što sam u životu vidio ili radio vezano je za Hrvatsku i nema veće časti i zadovoljstva od prilike da predstavljaš Hrvatsku u bilo kojem smislu. To je posebna ljubav i nikad ne bih mogao nastupati za bilo koga osim za Hrvatsku, rekao je Jaganjac za 24 sata.hr.

Inače, Jaganjac je član Neksea, a prije toga igrao je za Metalurg Skoplje, PSG II i Kozalu. S juniorskom reprezentacijom Hrvatske osvojio je srebro na Svjetskom prvenstvu 2019. godine u Španiji, a bio je i viceprvak Evrope na juniorskom prvenstvu 2016. godine u Hrvatskoj.


Drugi krug

Hrvatska je prvu rundu Svjetskog prvenstva u Egiptu okončana s dvije pobjede i remijem, te je u drugi krug prenijela tri boda. 

Prvo su "Kauboji" remizirali sa Japanom, ali su potom savladali Angolu i Katar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.