RUKOMET

Muhamed Toromanović podnio ostavku na poziciju direktora reprezentacije BiH

Naveo porodične obaveze te se zahvalio na povjerenju

Toromanović. Arhiva

Piše: Er. Bijedić

22.1.2021

Dosadašnji direktor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Muhamed Toromanović podnio je ostavku na ovo mjesto. Kako saznajemo iz RSBiH, Toromanović je svoju odluku o ostavci uputio elektronskom poštom, a kao razloge naveo porodične obaveze te se zahvalio na povjerenju. 


Bivši kapiten

Bivši kapiten reprezentacije i njen dugogodišnji član je igračku karijeru zaključio prošle godine na Evropskom prvenstvu u Norveškoj, a onda je krajem februara imenovan za direktora A tima. Radovali su se tome Toromanovićevi bivši saigrači iz reprezentacije, koji su očekivali bolju organizaciju oko našeg najboljeg tima, međutim, ovaj angažman je potrajao nepunih 11 mjeseci. 

Iz Rukometnog saveza BiH su najavili da će obaviti razgovor sa Toromanovićem po ovom pitanju i sa namjerom da ga, ipak, vrate u A tim.

Atmosfera u i oko rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine poslije kiksa u dvomeču sa Estonijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine je jako loša. Pokazale su to i same utakmice gdje su igrači na terenu iskazali puno nervoze.


Niz negativnosti

Igrali su, definitivno, ispodprosječno, a to je na površinu izvuklo niz negativnosti, prvo mane u igri, a onda organizaciji svih struktura i samim odnosima. U prvi plan ponovo izlaze izjave potpredsjednika Saveza Marinka Umičevića koji uvijek jedva dočeka iznijeti “prljavi veš” i o sportu govoriti isključivo iz okvira nacionalnih podjela, direktor Toromanović podnosi ostavku, dok u isto vrijeme selektor Bilal Šuman odbija za medije dati osvrt na posljednju akciju reprezentacije, što bi trebala biti osnova odgovornosti prema sportskoj javnosti.

Kao što znamo i odranije, očito je najmanji problem ovog tima njegovo podmlađivanje. Problemi su puno dublji. A šutnja dok se stvari ne smire i nedjelovanje do sljedeće akcije, nas ne mogu odvesti u pozitivne promjene, niti mogu donijeti bolji rezultat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.