OSTALI SPORTOVI

Skandal na Svjetskom prvenstvu, ponašali su se prema nama kao prema životinjama

Gledali su nas kao hodajući virus

Semedo: Samo su gledali kako da nas izbace. Twitter

N. Demirović

22.1.2021

Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu održava se ovih dana u haotičnim okolnostima, u sjeni i strepnji od pandemije koronavirusa, pod neviđenim mjerama sigurnosti i testiranjima koja se odnedavno moraju provoditi ama baš svaki dan.

Tako smo imali nevjerovatnu situaciju da se dan prije početka Svjetskog prvenstva zbog koronavirusa povuku reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i Češke, ali niti tu nije bio kraj nevoljama organizatora jer već poslije prvog kola još se jedna reprezentacija povukla kući zbog nekoliko zaraženih rukometaša u svojim redovima, prenosi "Gol.hr".

Riječ je o Zelenortskim Otocima, debitantima na svjetskoj smotri, koji su u skupini A uspjeli odigrati jednu jedinu utakmicu. U prvom kolu su pružili odličan otpor Mađarskoj i izgubili s 34:27, da bi poslije toga morali predati meč Njemačkoj i taj je dvoboj, kao i onaj trećeg kola protiv Urugvaja, bio registriran s 10:0 za suparnike Zelenortskih Otoka.

Oni su se u međuvremenu vratili u svoju domovinu, ali čini se da u cijeloj toj priči nije bilo sve čisto, barem ako je suditi prema onome što je ispričao njihov kapiten Leandro Semedo.  U intervjuu za "La Nueva Cronica" lijevi vanjski španskog Ademar Leona izjavio je kako je "bio prevelik pritisak od strane drugih reprezentacija da se Zelenortske Otoke izbaci". 

Prema nama su se ponašali kao prema životinjama. Svi su gledali u nas kao da smo hodajući virus. Da je to bilo, na primjer, s Njemačkom, Španijom ili Francuskom, odnos IHF-a bi bio potpuno drugačiji, prepričao je Semedo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.