RUKOMET

Červar: Ovo prvenstvo ne zaslužuje toliku važnost

Selektor Hrvatske očekuje bolje izdanje protiv Danske

A. Vatreš

Červar: Najavio odlazak

Foto: AGENCIJE


Ovo Svjetsko prvenstvo ne zaslužuje toliku važnost jer nisu ravnopravni uvjeti, a to sam govorio i prije samog početka, kazao je u Kairu selektor hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar.

Hrvatsku nakon poraza s Argentinom u ponedjeljak čeka odlučni susret sa Danskom za četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

- Očekujemo da ćemo bolje igrati nego s Argentinom. Treba razmišljati pozitivno, nadam se da smo izvukli pouke iz dvoboja s Argentinom. Pokušat ćemo se s ovim kadrom što imamo maksimalno suprostaviti svjetskom prvaku - kazao je Červar, koji je potom komentirao cijelo prvenstvo u Egiptu.

Ja sam i prije početka prvenstva kazao da ovom prvenstvo ne zaslužuje takvu važnost. Okolnosti su posebne, puno momčadi je bilo u izolaciji, a igrači u Egipat nisu došli u optimalnoj formi. U puno zemalja se nisu igrala nacionalna prvenstva, a u vidi se razlika u onima u kojima su se igrala. Mi smo bili hendikepirani, nismo bili u punom treningu jer smo bili u izolaciji, pa radimo ono što radimo - kazao je Červar, koji nijednom rjiečju nije komentirao svoju ostavku.  

Červar je najavio odlazak s te dužnosti po završetku Svjetskog prvenstva nakon poraza od Argentine (19:23) u drugom krugu takmičenja kojim su praktički izgubljeni izgledi za prolazak u četvrtfinale.

Više o temi Lino Červar

RUKOMET
Červar podnosi ostavku
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na