FIS KUP

Emir Lokmić ponovo najbolji na Jahorini

FIS kup "Jahorina 2021." ujedno je bio i test za Evropa kup koji bi se sljedeće godine trebao biti održan na Jahorini

Lokmić: Naredne sedmice državno prvenstvo na Bjelašnici. Avaz

Piše: G. Šumar

24.1.2021

Drugog dana FIS kupa "Jahorina 2021." vožen je slalom i ponovo je trijumfovao reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Lokmić, koji je bio najbrži u obje vožnje (1.35,53). Od drugoplasiranog Marka Šljivića, također reprezentativca BiH, bio je bolji za 1,02 sekunde, a Srbijanca Strahinju Stanišića je nadmašio za 1,69 sekundi.

Inače, današnja trka u kojoj je nastupilo 70 takmičara iz 17 država vožena je u puno boljim vremenskim uslovima nego jučer...

FIS kup "Jahorina 2021." ujedno je bio i test za Evropa kup koji bi se sljedeće godine trebao biti održan na Jahorini. Prema prvim dojmovima tehničkog delegata FIS-a Matjaža Vrecla, današnja trka je održana na odlično uređenim stazama. Kompletna organizacija trke je prošla u najboljem redu, te je za očekivati da Bosna i Hercegovina dobije i jedno od prestižnih takmičenja u alpskom skijanju. 

U narednih sedam dana naše takmičare očekuju trke u slalomu i veleslalomu, te državno prvenstvo u ove dvije discipline koje će se 30. i 31. januara održati na Bjelašnici.

Inače, sve ove trke su dobar uvod za podizanje forme naših reprezentativaca koji će u februaru učestvovati na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju koje je će se održati u Italiji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.