MIŠLJENJA

Nadal biranim riječima govorio o Federeru i Đokoviću

Uradili smo fantastične stvari zajedno

Velika trojka: Uradili mnogo. Ilustracija

N. Demirović

28.1.2021

Rafael Nadal je u posljednjem intervjuu uputio lijepe riječi na račun svojih najvećih konkurenata. Španac je jedan od 72 tenisera i teniserke koji se nalaze u Australiji u karantinu pred nastup na Australian Openu, a cilj kojem teži Španac je druga titula u na prvom Grend slemu sezone.

On bi u narednih nekoliko dana trebalo izaći iz karantina u Adelejdu i početi s laganim treninzima, a njegovu dostupnost iskoristili su novinari CNN-a i sa Nadalom porazgovarali o rivalitetu između njega, Federera i Đokovića.

Rivalitet Švicarca i Španca spada u najveće u historiji ne samo tenisa, već sporta generalno, a Nadal ističe da je zbog toga ponosan.

Dugo već igramo jedan protiv drugog, mislim čak od 2005. godine. Ponosan sam i sretan jer smo ušli u historiju našeg sporta - rekao je Nadal. 

Potom je u priču dodao i Đokovića.

Imamo dobar odnos, među nama vlada poštovanje. Uradili smo fantastične stvari zajedno, veoma važne za ovaj sport. Gurali smo jedan drugog do krajnjih granica i međusobno se tjerali da budemo bolji - istakao je Nadal. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.