KVALIFIKACIJE

Futsal reprezentacija BiH savladala Sjevernu Makedoniju

Bh. tim dobro otvorio kvalifikacije

Reprezentacija BiH: Startali pobjedom. NS BiH

N. Demirović

28.1.2021

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici Sjevernu Makedoniju sa 2:1 u susretu prvog kola grupe 4 kvalifikacija za EURO 2022. 

Izabranici Ive Kreze do prednosti su došli u 8. miuti kada je Josip Bošković neometan sa par metara pogodio mrežu. Isti igrač je udvostručio prednost bh. tima nakon što ga je lijepo usposlio golman Stanislav Galić u 17. minuti.

Naši su imali i penal koji nisu realizirali, a konačnih 2:1 stiglo je u 23. minuti kada je Dragan Petrović pogodio za Sjevernu Makedoniju

Po završetku susreta selektor Ivo Krezo je bio zadovoljan.

Čestitam igračima na zasluženoj pobjedi, ali i ekipi Sjeverne Makedonije na korektnoj igri. Očekivano teška utakmica, naročito zbog činjenice da dugo nismo ni igrali. Ovo nam je prva službena utakmica nakon godinu dana. Iako smo imali veći posjed lopte i više prilika, lopta nije htjela u gol u drugom poluvremenu. Najvažnije je da smo ispunili naš cilj i otvorili kvalifikacije pobjedom. Slijedi utakmica sa Srbijom gdje vjerujem da ćemo igrati još bolje nego danas. Nadamo se povoljnom rezultatu - naglasio je Krezo. 

U drugom susretu grupe Rumunija i Srbija su u Temišvaru remizirali 2:2. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.