NAJAVE

Šumaherova porodica odlučila objaviti njegove fotografije nastale posljednjih godina

Sve će se naći u dokumentarcu koji se snima

Korina i Mihael iz sretnijih vremena. Arhiv

N. Demirović

29.1.2021

Kako se navodi u saopćenju portparola porodice Mihaela Šumahera (Michael Schumacher), prvi put nakon sedam godina porodica će se otvoriti povodom strašne nesreće koja je zadesila jednog od najboljih vozača Formule 1 u historiji, a uz to će prvi put u javnost biti puštene fotografije napravljene u posljednjih sedam godina.

Kako se dalje navodi, Mihael Vek i Hans-Bruno Kamerton dobili su prava na realizaciju dokumentarnog filma „Šumaher“, koji će se baviti presjekom života slavnog vozača. U njemu će se pored fotografija pojaviti i govor supruge Korine, oca Rolfa, kćerke Đina-Marije i sina Mika, koji je nedavno nastavio tamo gdje je otac stao i domogao se Formule 1. Film bi trebao biti objavljen do kraja ove godine.

Podsjetimo, čuveni vozač se teško povrijedio na skijanju 29. decembra 2013. godine. Nakon nesreće je hitno transportiran u najbližu bolnicu gdje je utvrđeno da je njegovo stanje kritično.

Potom je prevezen u francuski Grenobl, gdje je dva puta podvrgnut operacijama, a nakon toga je stavljen u indukovanu komu, kako bi se sačuvalo što više njegovih moždanih funkcija. Trenutno se njegovo stanje čuva kao stroga tajna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.