LOŠE VIJESTI

Srbijanska atletičarka imala moždani udar, sada je u komi

Vera Nikolić Ćasić je u četvrtak doživjela pucanje aneurizme, što je dovelo i do srčanog zastoja

Vera Nikolić Ćasić. Agencije

A. Ka. / Nova.rs

30.1.2021

Vera Nikolić Ćasić, bivša srpska atletičarka, doživjela je moždani udar i zbog toga se nalazi u indukovanoj komi.

Ona je u četvrtak doživjela pucanje aneurizme, što je dovelo i do srčanog zastoja.

Njen sin Dejan Ćasić, ranije atletičar, a danas advokat, objasnio je za “Sportski žurnal” da je Veri pozlilo u Kruševcu i da je hitno prevezena u Beograd.

- Reanimirana je i operirana kod profesora Gorana Tasića na Neurohirurškoj klinici Kliničkog centra Srbije. Spriječeno je dalje krvarenje, od tada je u indukovanoj komi - rekao je Ćasić.

Objasnio je u kakvom je zdravstvenom stanju Vera.


- Operirao ju je najbolji stručnjak za aneurizme u regionu. S obzirom da je preživjela već ovo što je mnogima kobno, mada ima tri stenta od ranije, jasno je da je organizam ostao jak. Nije naviklo tijelo moje majke na pasivnost, ležanje, pa se u plućima pojavio tromb, ne može sama da diše. Zbog embolije je na vještačkim plućima, mehaničkoj ventilaciji. Preostane da je Bog pogleda, pa da se digne - rekao je Ćasić.

Ona je jedina seniorska svjetska rekorderka Srbije u atletici, a dva puta je bila prvakinja Evrope na 800 metara (1966. i 1971. godine). Četiri puta je bila proglašena za najbolju sportistkinju Jugoslavije, a 1966. i za najboljeg sportistu zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.