SKIJANJE

Gođa povrijedila koljeno i završila sezonu

Ustanovljeno da joj je slomljena tibijalna pločica u desnom koljenu

Gođa: Pala u uvjetima slabe vidljivosti. AGENCIJE

A. Vatreš

1.2.2021

Najbolja spustašica svijeta 28-godišnja Talijanka Sofija Gođa (Sofia Goggia) povrijedila je desno koljeno u nedjelju vraćajući se sa starta odgođene superveleslalomske utrke u Garmiš-Partenkirhenu te će propustiti Svjetsko prvenstvo na domaćem terenu u Kortini Dampeco, kao i ostatak sezone u Svjetskom kupu.

Gođa je u uvjetima slabe vidljivosti pala i helikopterom je prevežena u bolnicu u Milanu, gdje je ustanovljeno da joj je slomljena tibijalna pločica u desnom koljenu, povreda koju je imala već 2012., jedna od brojnih koje su joj ispresijecale karijeru, prenosi Hina.

Olimpijska pobjednica u spustu i vodeća u redoslijedu spustašica u Svjetskom kupu bila je glavna favoritkinja za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kortinui, koje je na rasporedu od 8. do 21. februara. Garmiš-Partenkirhen nije baš sretno mjesto za Talijanku, koja je tamo prošle sezone pri padu na superveleslalomu slomila ruku.

Ove godine je bila pobjednica na četiri spusta te jednom bila druga pa tri utrke prije kraja sezone ima uvjerljivih 195 bodova prednosti pred drugoplasiranom Amerikankom Brizi Džonson (Breezy Johnson).

Gođa neće morati na operaciju, ali je pred njom dugotrajno mirovanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.