UFC 260

Miočić: Enganu je opasan, ali na njegovu žalost, bori se sa mnom

Aktuelni prvak brani pojas 27. marta

Detalj s prve borbe između Miočića i Enganua. ARHIV

A. Vatreš

5.2.2021

Aktuelni prvak UFC u teškoj kategoriji Stipe Miočić branit će svoj pojas 27. marta u glavnoj borbi priredbe UFC 260, a protivnik će mu po drugi put u karijeri biti korpulentni Kamerunac Fransis Enganu (Francis Ngannou).

Američki borac hrvatskog porijekla izjavio je da vjeruje da je snažni Enganu napredovao od njihovog prvog susreta, ali da i dalje nije dovoljno dobar da dođe do titule prvaka.

Miočić (38) i Enganu (34) su se prvi put borili u januaru 2018. godine, a Amerikanac je ubjedljivo slavio jednoglasnom odlukom sudija poslije pet rundi.

- Fransis je veoma opasan i opet je u odličnoj seriji, ekspresno nokautira svakoga na koga naiđe. Na njegovu žalost, opet će morati da se bori sa mnom. To je loša stvar u vezi s njegovom serijom. On se popravio od našeg prethodnog meča, ali napredovao sam i ja -  izjavio je Miočić.

- Znam da sam ostario, ali sam bolji borac, imam još mnogo novih trikova "u rukavu". Kažu da stari pas ne može da se nauči novim trikovima, to nije istina. Ishod će biti isti, ponovo ću išetati iz oktagona sa šampionskim pojasom oko sturka. Svjestan sam njegove brzine i paziću je se. Mnogi govore da će poslije ovog meča moj naredni protivnik biti Džon Džons (Jon Jones), ali meni je svejedno. Borit ću se s kim god da treba. Trenutno mislim samo na Fransisa - rekao je najbolji teškaš u historiji UFC-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.