FINALE SUPER BOWLA

Nestvarni Tom Brejdi osvojio sedmi prsten: Tampa Bej šampion poslije 18 godina

Brejdi je osvojio svoj sedmi prsten, dva više od ijednog NFL igrača u historiji i jedan više od ijedne NFL momčadi u historiji

Tom Brejdi. AFP

Piše: N. Aj.

8.2.2021

Tampa Bej nadmoćno je razvalila Kenzas Siti u Super Bowlu sa rezultatom 31-9.

Tom Brejdi (Brady) je još jednim majstorskim izdanjem i osvajanjem sedmog šampionskog prstena potvrdio da je jedan od najvećih u historiji američkog fudbala.

Tampa Bej šampio poslije 18 godina. AFP

43-godišnji kvoterbek uspio je da podari trofej "Vinsa Lombardija" i navijačima Tampa Bej Bakanirsa, prvi poslije 18 godina i ere Džona Grudena (Jon) i to u prvoj sezoni na čelu ovog tima.

Obje momčadi dosta su sporo ušle u utakmicu, no obrana Čifsa brzo je popustila Brediju koji je dodao dva "touchdowna" svom dugogodišnjem suigraču Robu Gronkovskom (Gronkowski), a obrana Tampe jela je Mahomesa cijelu utakmicu.


Brejdi je osvojio svoj sedmi prsten, dva više od ijednog NFL igrača u historiji i jedan više od ijedne NFL momčadi u historiji. AFP

Na poluvremenu je nastupio kanadski pjevač D Viknd (The Weeknd) koji je u produkciju i sve uložio sedam miliona dolara te oduševio Amerikance, a nakon poluvremena nastavila se dominacija Tampe Bej.

Tom Brejdi. AFP

Brejdi je utakmicu već dovršavao rutinski, bacio je polaganje i Braunu (Brown), a Mahomes se mučio do samog kraja. Čifsi su cijelu utakmicu prošli bez ijednog "touchdowna", zabili su tek triput po gol.

Brejdi je osvojio svoj sedmi prsten, dva više od ijednog NFL igrača u historiji i jedan više od ijedne NFL momčadi u historiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.