NFL LIGA

Tom Brejdi izabran za MVP-a Super Bowla

Osvojio svoj sedmi naslov

Brejdi: Najveći svih vremena. AFP

A. Vatreš

8.2.2021

Kvoterbek Tampa Bej Bakanirsa Tom Brejdi (Brady) proglašen je najkorisnijim (MVP) igračem Super Bowla u kojem je Tampa pobijedila branitelje naslova Kansas Siti Čifse s 31:9.

Najveći svih vremena napisao je još jedno poglavlje u svojoj legendarnoj karijeri. U svom desetom finalu, Brejdi je osvojio sedmi Super Bowl i petu nagradu za najkorisnijeg igrača finala.

U pobjedi Bakanirsa "ispručio" je tri tačdauna za 201 metar. Brejdi (43) sada ima dva naslova više od od ijednog NFL igrača u povijesti i jedan više od ijedne NFL momčadi u povijesti.

Iza njega je Čarls Hejli (Charles Haley) s pet naslova prvaka, a kod klubova najviše titula imaju Nju Inglend Petriotsi, šest.

- Ponosan sam na sve ove momke ovdje, na sve sa čime smo se suočavali tijekom cijele godine. Imali smo težak mjesec novembar, ali BA (Brus Erijens) imao je povjerenje u nas, tim je imao puno samopouzdanja. Mislim da smo znali da će se ovo dogoditi večeras, zar ne? Na kraju smo odigrali najbolje što smo mogli na kraju godine - kazao je Brejdi, prenosi Hina.

Brejdi je u martu prošle godine napustio Nju Inglend Petriotse u kojima je proveo 20 sezona i u kojima je izborio svih svojih prvih devet ulazaka u Super Bowl te je odlučio karijeru nastaviti u Tampa Bej Bakanirsima, momčadi koja je jedini naslov osvojila 2003. pobjedom protiv Oakland Rajdersa. I već u prvoj sezoni u novom klubu stigao je do trona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.