MAKSIMALAN UČINAK

Sanjin Pehlivanović potvrdio da je najbolji: Ponovo prvak BiH u bilijaru

Sanjin Pehlivanović. Arhiv

Piše: D. H.

16.2.2021

Sanjin Pehlivanović još jednom je potvrdio da je najbolji igrač bilijara u Bosni i Hercegovini. Osvojio je i treći završni Masters, i tako kompletirao maksimalan učinak, pobijedio je na sva tri završna Mastersa.

Posljednji turnir igrao se u Sarajevu, u prostorijama SBK Predator, a igrala se disciplina „10“. Pehlivanović je u finalu savladao klupskog kolegu iz Predatora, Ajdina Piknjača, 8:6.

U polufinalu šampion je bio bolji od Nemanje Mičića, 8:2, dok je Piknjač pobijedio Mirzu Pozderca, 8:1. Sanjin će tako peti put zaredom biti Igrač godine u bilijaru. Završne Masterse igrala su najboljih 32 igrača iz čitave Bosne i Hercegovine, a prvih 8 osiguralo je nastup na svim turnirima Balkan Toura, gdje će odmjeriti snage s najboljim igračima Balkana.

Pehlivanović je osvojio 1650 bodova, Mičić 1380, Piknjač 1180, Mihić 1170, a slijede Vanja Kovačević 1120, Alen Muratović 1040, Mirza Pozderac 1020, Slaven Kozarić 1000…

– S ponosom mogu reći da su završni Mastersi bili najjači od osnivanja Saveza, prije 12 godina. Najpozitivnije iznenađenje je Mičić, te povratnici na bilijarsku scenu Mihić i Muratović. I pored epidemije koronavirusa, sva tri turnira, u Banja Luci, Cazinu i Sarajevu su organizovana vrhunski, rekao je predsjednik Bilijar Saveza BiH, Senad Pehlivanović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.