SP U SKIJANJU

Austrijanka Linsberger također osvojila zlato

Promijenjena odluka

Linsberger: Imala isto vrijeme kao Basino. AFP

A. Vatreš

16.2.2021

Premda je nakon utrke čestitala Italijanki Marti Basino (Bassino) na pobjedi i osvojenoj zlatnoj medalji, Austrijanka Katarina Linsberger (Katharina Liensberger) je nešto kasnije saznala kako je i ona osvojila zlatnu medalju u paralelnom veleslalomu na svjetskom prvenstvu u Kortini Dampeco.

Linsberger je nakon utrke smatrala kako je osvojila srebro premda je u finalu imala isto vrijeme kao i Talijanka Marta Basino. No, italijanska skijašica je imala bolje vrijeme druge vožnje što je do finala bio presudni kriterij u slučaju istog rezultata.

Italijanka je proglašena pobjednicom, no Austrijski skijaški savez (OSV) je još jednom provjerio propise i pronašao članak u kojem se navodi da se u finalu u slučaju istog rezultata pobjeda dijeli.

- Sva sreća da smo provjerili pravila. Zanimljivo je da suci u prvi mah nisu imali na umu propise - kazao je sportski direktor OSV-a Toni Gigera za austrjsku televiziju.

Mlada austrijska skijašica bila je oduševljena ovakvim raspletom događaja.

- O, Bože. To je super, čak ne znam ni što reći. Trenutno se ne snalazim, osvajanje zlatne medalje nešto je vrlo posebno. To je san koji se danas ostvario - kazala je 23-godišnja Austrijanka koja je osvojila stotu zlatnu medalju za Austriju na svjetskim prvenstvima, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.