SVJETSKO PRVENSTVO

Lokmić: Staza nije opraštala greške, ali ponosan sam

Polako ali sigurno koračamo ka zasluženom mjestu u svijetu skijanja, rekla je Jelena Dojčinović

G. Šumar

Lokmić: Osjeti se deficit veleslalomskih treninga

Foto: Skijaški savez BiH


Emir Lokmić, reprezentativac Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju, imao je jučer veoma dobar nastup u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Kortini Dampeco (Cortina d' Ampezzo) i osvojio 28. mjesto.

Fokus je na slalomu

- Prije svega zadovoljan sam rezultatom, rekao je Lokmić i dodao:

- Mislim da je ovo odličan prikaz rada koji je uložen u pripremni period sa trenerom Ognjenom Dragoljevićem, kao i motivacija za dalje. U finalnu trku sam ušao opušteno, bez pritiska i želio sam da pružim maksimum. Nažalost, nekoliko ozbiljnijih grešaka me kostalo boljeg vremena. Staza nije opraštala. Jedan od težih veleslaloma gdje su i najbolji imali dosta problema. Fokus je na slalomu od početka sezone i osjeti se deficit veleslalomskih treninga. Međutim, ponosan sam što sam pokazao kvalitet u određenim segmentima današnje trke i plasmanom u 30 najboljih na svijetu .

U Skijaškom savezu Bosne i Hercegovine izuzetno su zadovoljni nastupom Lokmića i Elvedine Muzaferije (25. u spustu i 16. u kombinaciji) na ovogodišnjem planetarnom šampionatu.

Nastupilo preko 200 takmičara

- Iako su mnogi sumnjali ili nisu vjerovali da je moguće, ostvarilo se. Polako ali sigurno koračamo ka zasluženom mjestu u svijetu skijanja. Emir Lokmić napravio je još jedan historijski rezultat za bh. skijanje. Prvi put u muškom veleslalomu imamo plasman u top 30 na svjetskim prvenstvima. Da bi ova vijest bila još značajnija, treba reći da je ukupno, u kvalifikacionoj i finalnoj trci, nastupilo preko 200 takmičara, rekla je Jelena Dojčinović, generalni sekretar Skijaškog saveza BiH.

Više o temi Emir Lokmić

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na