TUŽNE VIJESTI

Preminuo svjetski prvak i legendarni Banjalučanin Zlatko Saračević

Pozlilo mu nakon utakmice

A. V. / Nova.rs

Zlatko Saračević

Foto: ARHIV


Čuveni hrvatski rukometaš i rukometni trener Zlatko Saračević preminuo je u nedelju uvečer od posledica srčanog udara u 60. godini.

Tužnu vest javili su hrvatski mediji, koji navode da je Saračeviću pozlilo poslije utakmice ŽRK Podravke, koju trenira i Lokomotive iz Koprivnice.

Saračević je osjetio da mu je loše po izlasku iz dvorane, a trener golmana Barbara Stančin je odmah pozvala Hitnu pomoć.

Saračevića su ljekari oživljavali četrdesetak minuta. Prebačen je u koprivničku opštu bolnicu "Tomislav Bardek" ali mu, nažalost spasa nije bilo.

Hrvatski Podravski list prenosi i da je neposredno poslije utakmice dao izjavu u kojoj je istakao da mu je drago zbog pobjede svog tima 32:29, što će mu, ispostavit će se, biti i jedne od posljednjih riječi.

- Čestitam djevojkama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti igračice, jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvaka i ti porazi su uticali na nas. Bio je ovo pravi derbi, Lokomotiva je ekipa u kojoj igra sedam osvajačica bronzane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan superkvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvalitet koji još uvek imamo - rekao je Saračević.

Zlatan Saračević je rođen u Banjoj Luci 1961. godine. Profesionalnu karijeru počeo je u Borcu i već tamo je pokazao da je jedan od najboljih rukometaša Jugoslavije iz osamdesetih godina.

U klubu iz svog rodnog grada proveo je deset godina prije nego je otišao u Medveščak, gde je igrao tri godine i osvojio Kup Jugoslavije u dva navrata – 1989. i 1990. Kasnije je nastupao za Nim, Bordo, Istr i Kretej. Dvaput je bio prvak Francuske i tamo je bio najbolji strijelac.

Bio je i prvi strijelac u Ligi prvaka, a poznije godine karijere je igrao u Vespremu i Zamet Kroteku. Poslije 2002. godine je počeo da radi kao trener.

Sa reprezentacijom Jugoslavije bio je prvak svijeta 1986. godine u Švicarskoj, a bio je bronzan i na OI u Seulu, da bi sa Hrvatskom osvojio zlato u Atlanti.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na