KVALIFIKACIJE ZA EP

Selektor Obrvan priprema prvi spisak: Kontaktirao sam malo i igrače BiH

Reprezentacije BiH 14. marta u Bugojnu igra kvalifikacionu utakmicu protiv Austrije. RSBiH

Piše: G. Šumar

24.2.2021

Novi selektor naše rukometne reprezentacije Ivica Obrvan još nije potpisao ugovor sa Rukometnim savezom BiH.



Dopuštenje Rukometnog saveza BiH

- Od onog trenutka kad se pojavio kontakt sa Zagrebom, a uz dopuštenje Rukometnog saveza BiH, dao sam jasno do znanja da ostajem čvrsto pri svojoj odluci da obavljam funkciju selektora reprezentacije BiH, rekao je Obrvan i dodao:

- Čelnici Zagreba su se složili i nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje da se bilo šta mijenja u tom slučaju.

Zbog obaveza u zagrebačkom klubu, Obrvanovo zvanično predstavljanje u RSBiH će biti najvjerovatnije sljedeće sedmice.

- Kako sada stoje stvari, doći ću dan prije okupljanja. Za dan ili dva ću objaviti širi spisak, kontaktirao sam malo i igrače BiH. Došao bih i ranije, međutim, obaveze s rukometašima Zagreba mi nisu dopustile da obavimo i te formalnosti. U ovom trenutku, mislim da nije ni neophodno da ono što smo dogovorili potpišemo jer to ništa ne mijenja. Danas da stavim potpis ili za sedam dana, nije posebno bitno. Jutros smo se vratili iz Nanta, sutra igramo s Vespremom, a u nedjelju sa Metaloplastikom i onda iduće sedmice najvjerovatnije ću biti na raspolaganju, objašnjava Obrvan.


Otežan put do Evropskog prvenstva

Reprezentacije BiH 14. marta u Bugojnu igra kvalifikacionu utakmicu protiv Austrije. Posljednja pobjeda (21:19) rukometne reprezentacije BiH protiv Estonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine imala je gorak okus, pošto je tako naš tim ostao u ukupnom međusobnom skoru kratak za jedan pogodak spram direktnog konkurenta. Time su sačuvane šansu za plasman na EP, ali taj put je sada znatno otežan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.