SKIJAŠKI KAMP

Ivica Kostelić: Radujem se dolasku na Bjelašnicu

Ovaj kamp ima za cilj promociju skijanja, sa akcentom na oblasti brzih disciplina (spust i super G), te fokus na tehničko-taktičke elemente specifične isključivo za brze discipline

Ivica Kostelić. Arhiva

Piše: G. Šumar

25.2.2021

U organizaciji Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva, na Bjelašnici će od 1. do 4. marta bit će održan jedinstveni i otvoreni regionalni skijaški kamp za djecu “Telemach children speed camp 2021”. Ovaj događaj bit će svečano otvoren druženjem Ivice Kostelića sa predstavnicima medija u ponedjeljak u 17 sati u hotelu ”Han” na olimpijskoj planini Bjelašnici.

- Radujem se ovom eventu koji ima za cilj promociju sporta kojem sam posvetio život. 'Telemach children speed camp 2021' uvršten je u zvanični kalendar Skijaškog/Smučarskog saveza BiH te mi je zadovoljstvo što sudjelujem u izuzetno ozbiljnom projektu koji će siguran sam postati tradicionalan, kazao je Ivica Kostelić.

Ovaj kamp ima za cilj promociju skijanja, sa akcentom na oblasti brzih disciplina (spust i super G), te fokus na tehničko-taktičke elemente specifične isključivo za brze discipline. Učešće na kampu potvrdili su vrhunski alpski skijaši, u ulozi promotora i edukatora Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske, te profesor Stojan Puhalj iz Srbije, Rejmon Hero i Edin Terzić iz Bosne i Hercegovine.

Spomenimo i to da će 4. marta biti održana i trka, proglašenje pobjednika te uručene medalje najboljim skijašima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.