Nikolajev: Sa ovakvim pristupom osjećam da sam bliže ostvarenju i sna i cilja

Bob staza može biti održiva kroz pružanje podrške za treninge, rekreaciju i druge sportove, rekao je Mandić

FENA

Sa današnjeg prijema u Općini Centar

Foto: FENA


Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je Mirzu Nikolajeva, uspješnog sankaša koji je Bosnu i Hercegovinu u posljednje vrijeme predstavio u najboljem svjetlu na zimskim takmičenjima. Napredovanje Mirze Nikolajeva ograničeno je zbog zastarjele opreme, prije svega sanki. Na inicijativu Sanele Klarić pokrenuta je akcija za dobrovoljno prikupljanje sredstava za kupovinu sanki koje će mu omogućiti da se bori za još bolje takmičarske rezultate. Međutim, kako je kazao načelnik Mandić, kupovina sanki nije kraj priče.

Projekat sanacije bob staze u Sarajevu

- Mirzi i njegovom timu treba pomoć i u pripremi i organizaciji treninga. Općina Centar će se u skladu sa mogućnostima uključiti u sistemsko rješavanje problema kada je u pitanju ova sportska disciplina - kazao je Mandić.

Naveo je da će Općina Centar obezbijediti kancelarijski i skladišni prostor za Sankaški savez Kantona Sarajevo, te da na tome neće stati.

- Važno je naglasiti da Općina Centar snažno podržava projekat sanacije bob staze u Sarajevu, za koju postoji opcija da 2030. godine bude dio zajedničkih Olimpijskih igara Barcelona-Sarajevo, odnosno da bude dio svjetskih takmičenja u bobu, sankanju i skeletonu. Bob staza može biti održiva kroz pružanje podrške za treninge, rekreaciju i druge sportove. Rekonstrukcija bob staze će osim sa stajališta razvoja vrhunskog sporta snažno uticati i na turističku ponudu grada, Kantona, ali i države BiH - naglasio je Mandić.

Ovo je sistemsko rješavanje problema

Mirza Nikolajev, koji je u posjeti Općini Centar bio sa svojim trenerom Senadom Omanovićem, je kazao da mu podrška koju je ponudila ta općina mnogo znači.

- Meni mnogo više znači ovakva vrsta podrške od jednokratnih donacija. Ovo je sistemsko rješavanje problema. Sa ovakvim pristupom osjećam da sam bliže ostvarenju i sna i cilja, ne samo ličnog, nego cilja da se sankanje kao sportska disciplina popularizira u našoj zemlji. Ja sam svakako zainteresovan da radim na popularizaciji ovog sporta među djecom i mladima, istakao je Nikolajev, saopćeno je iz Općine Centar.

Više o temi Mirza Nikolajev

SANKANJE
Uz rame svjetsk im silama
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na