OGRANIČEN KAPACITET

Kalifornija otvara stadione za gledatelje

S padom broja zaraženih ukinuta neka ograničenja

A. Vatreš

Stadion Los Anđeles Dodžersa

Foto: AGENCIJE


Guverner američke savezne države Kalifornije Gevin Njusom (Gavin Newsom) najavio je mogući povratak gledatelja na utakmice Major League Baseball (MLB) kada u aprilu krene sezona.

Naravno, u ograničenom broju.

- Radimo na konačnim detaljima. Usko sarađujemo s Major League Baseball i ostalima iz cijelog spektra - rekao je Njusom, prenosi Hina.

Tokom cijele 2020. gledateljima je u Kaliforniji bio zabranjen dolazak na stadione zbog epidemije koronavirusa. Njusom i službenici javnog zdravstva dugo su govorili da će velika okupljanja poput sportskih događaja biti među posljednjim stvarima koja će vratiti u normalu.

Sada bi se to moglo promijeniti, iako ograničenim kapacitetom.

Iz Kalifornije dolazi pet MLB timova - Okland Atletiks, San Fransisko Džajants, San Dijego Padres, Anahajm Ejndžels i aktealni prvaci Los Anđeles Dodžersi.

Ovoj vijesti raduju se i nogometni klubovi Los Anđeles Galaksi i Los Anđeles kojima sezona počinje 17. aprila.

- Nadamo se da ćemo moći djelimično otvoriti naš stadion - rekla je glasnogovornica Galaksija Viki Merkado (Vicky Mercado) za LA Times.

Predstavnici Galaksija i LAFC-a prije nekoliko su dana izjavili kako čekaju upute iz ureda guvernera Gevina Njusoma i lokalnih zdravstvenih vlasti.

S padom broja zaraza COVID-19 i broja smrtnih slučajeva u cijeloj državi, ukinuta su neka ograničenja, ali okrug Los Anđeles i dalje je u najrestiktivnijim pravilima.

Više o temi Kalifornija

NIKO JOŠ NIJE OPTUŽEN
Serijskog ubicu iz Kalifornije zadavili u zatvoru
SJEDINJENE DRŽAVE
Vuds je poput robota, neće moći hodati mjesecima
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na