SKIJANJE

Šifrin slavila ispred Vlhove u Jasni

Amerikanka ostvarila svoju 69. pobjedu u Svjetskom kupu, a 45. u slalomskim utrkama

Šifrin:. AFP

A. Vatreš

6.3.2021

Amerikanka Mikaela Šifrin (Shiffrin) pobjednica je slaloma za Svjetski kup održanog u subotu u slovačkoj Jasni, gdje je za 34 stotinki nadmašila domaću miljenicu Petru Vlhovu i ostvarila svoju 69. pobjedu u Svjetskom kupu, a 45. u slalomskim utrkama.

Vlhova je u prvoj vožnji imala najbolji rezultat i 27 stotinki prednosti pred Šifrin, ali je Amerikanka najboljim rezultatom druge vožnje i impresivno odskijanim donjim dijelom staze nadmašila Slovakinju koja je slavila u tri od prvih pet slaloma ove sezone.

Treće mjesto u Jasni osvojila je Švicarka Vendi Holdener (Wendy) zaostavši 52 stotinke sekunde za Šifrin.

Do kraja sezone ostala su još tri slaloma, dva u švedskom Areu i jedan na završnici Svjetskog kupa u švicarskom Lencerhajdu, a razlike među vodeće tri skijašice u borbi za Mali kristalni globus su minimalne. Petra Vlhova ima 480 bodova, 45 više od Šifrin i 70 više od svjetske slalomske prvakinje Austrijanke Katarine Linsberger (Katharina Liensberger) koja je u Jasni bila četvrta.

U ukupnom redoslijedu vodeća Lara Gut-Behrami je propustila subotnji slalom i ostala na 1227 bodova, a Vlhova je sada na 107 bodova zaostatka. Do kraja sezone je sedam utrka.

Švicarka se u nedjelju vraća u akciju na veleslalomskoj utrci u Jasni, na kojoj će biti jedna od favoritkinja nakon što je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kortini Dampeco osvojila zlatnu medalju, prenosi Hina.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.