ZENICA

Odbojkaški savezi BiH i FBiH potpisali sponzorske ugovore za turnire odbojkašica

Kvalifikacije za EP igrat će se od 14. do 16. maja

FENA

Sa današnje press konferencije

Foto: FENA


Predsjednici Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić i Odbojkaškog saveza Fedracije BiH Miloš Jelčić, potpisali su ugovore s partnerima u organizaciji kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo za odbojkašice te turnira Srebrene lige CEV-a za odbojkašice, koji će se ove godine igrati u Gradskoj arena “Husejin Smajlović” u Zenici.

Zenica će uvijek biti domaćin velikih odbojkaških utakmica

Generalni sponzor tih takmičenja i zlatni sponzor odbojkaške reprezentacije BiH bit će kompanija BH Telecom, a sve će selekcije tokom ta dva turnira biti smještene u Hotelu "Zenica". Tehnčki sponzor, koji će i u naredne dvije godine opremati bosanskohercegovačku žensku selekciju bit će kompanija GMS iz Viteza.

- Zenica je dobila čast, i dok sam ja tu, Zenica će uvijek biti domaćin velikih odbojkaških utakmica. Ponovo smo odlučili da smještaj svih ekipa bude u Hotelu "Zenica", koji je prošle godine odradio veliki posao na Evropskom prvenstvu za juniorke. Posebno mi je zadovoljstvo što smo prvi put dobili sponzora za žensku seniorsku reprezentaciju - kazao je Fatić na pres-konferenciji.

Podsjetio je da je jučer objavljen širi spisak od 30 igračica te da su svih 11 koje igraju u stranim klubovima i koje bi trebale biti okosnica bh. tima najavile siguran dolazak. Najvjerovatnije će, najavio je Fatić, pripreme početi već 20. aprila, a kao najizglednija destinacija mogao bi biti Kakanj.

Jelčić je, također, zahvalio Gradu Zenici te istakao kako je sve do sada prošlo odlično i da su se ponovo odlučili na isti “recept”, odnosno da organizaciju s OSBiH prebace na OSFBiH.

Plasman na EP

- Nadam se, a i siguran sam da će to i ovaj put biti u Zenici. Nadam se da ćemo, kao što je kazao i predsjednik Fatić, tog 16. slaviti i da će naše djevojke biti na EP-u - kazao je Jelčić.

Kvalifikacije za EP igrat će se od 14. do 16. maja (Češka Republika, Slovenija, Latvija i BiH), a turnir Srebrene lige (Portugal, Estonija, Latvija i BiH) od 27. maja do 3. juna.

NA VRH

Podijeli članak na