KVALIFIKACIJE ZA EP

Ivan Karačić za "Avaz": Doći iz Izraela je nemoguća misija

Već tri leta su mi otkazana, velike su mjere predostrožnosti

Ivan Karačić (desno). Arhiva

Piše: Er. B.

10.3.2021

Pred reprezentacijom BiH u rukometu u nedjelju je ključni ogled protiv Austrije


Zeleno svjetlo

Srednji bek Makabija iz Rišon Le Ziona, Ivan Karačić, je u posljednje vrijeme u odličnoj formi, međutim, u Izraelu su zbog pandemije koronavirusa svi letovi otkazani i nije u prilici doputovati u BiH.

- Tri leta su mi otkazana i male su šanse da se pojavim. Selektor mi je dao otvoreno da mogu doći kad god budem imao priliku do utakmice, ali biće jako teško. Trenutno je teško dobiti dozvolu za otići iz Izraela, a pogotovo za vratiti se – rekao je Mostarac jučer.

Izrael je vodeći u svijetu po broju vakcinisanih protiv koronavirusa, ali su oprezni dok imunitet ne dobije kompletno stanovništvo.

- Objavili su da je više do 5 miliona ljudi primilo drugu vakcinu, što je preko 50 posto stanovništva. Ali, ne žele ništa riskirati dok svi ne steknu imunitet. Zato su odgođene i njihove utakmice sa Litvanijom i Islandom - pojašnjava Karačić.


Teški simptomi

Bh. reprezentativac je poslije utakmica BiH sa Njemačkom preležao COVID-19.

- Dva mjeseca sam se oporavljao jer sam imao teške simptome. Trebao mi je duži period da se vratim u punu formu, ali, srećom, vratio sam se. Šteta što ne mogu pomoći jer sam imao jaku želju – kaže Ivan Karačić.

Inače, selektor Ivica Obrvan je na Karačićevo mjesto već pozvao zamjenu. Tu je srednji bek Konjuha iz Živinica Nikola Grujić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.