SLALOM

Prva pobjeda za Linsberger, Šifrin i Holdener na postolju

U zadnju slalomsku utrku u sezoni Vlhova ulazi s 22 boda prednosti pred Linsberger i 37 bodova više od Šifrin

Katarina Linsberger. AFP

A. M.

13.3.2021

Aktuelna svjetska prvakinja u slalomu Austrijanka Katarina Linsberger (Katharina Liensberger) danas je u švedskom Areu stigla do svoje prve pobjede u Svjetskom kupu, zahvaljujući sjajnom nastupu u drugoj vožnji, nadmašivši vodeću nakon prve vožnje Amerikanku Mikaelu Šifrin (Shiffrin) za 72 stotinke.


Slovakinja Petra Vlhova je zbog velike pogreške u prvoj vožnji tek kao 27. izborila nastup u drugoj, u kojoj je ostvarila najbolje vrijeme i na kraju došla do osmog mjesta i vrijednih bodova kojima je zadržala vodstvo u poretku za Mali kristalni globus te povećala svoju prednost u borbi za Veliki kristalni globus pred Švicarkom Larom Gut-Behrami, koja sada iznosi 96 bodova, uoči završne četiri utrke na finalu Svjetskog kupa u Lencerhajdeu.

Najbrža u prvoj vožnji, Amerikanka Mikaela Šifrin, nije uspjela 19 stotinki prednosti pred Katarinom Linsberger, pretvoriti u svoju 70. pobjedu u Svjetskom kupu, a 46. u slalomskim utrkama. Austrijanka joj je briljantnom drugom vožnjom malo pokvarila proslavu 26. rođendana. Treća je u subotnjem slalomu bila Švicarka Vendi Holdener (Wendy Holdener) sa zaostatkom od 1,65 sekundi za pobjednicom.

U zadnju slalomsku utrku u sezoni Vlhova ulazi s 22 boda prednosti pred Linsberger i 37 bodova više od Šifrin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.