REGIONALNA MANIFESTACIJA

Počinje nova sezona Sportskih igara mladih

Kao i prethodnih godina pobjednici s državnog finala izborit će plasman na regionalno, međunarodno finale u Splitu

S finala u Splitu 2019. godine. Sportske igre mladih

A. M.

14.3.2021

Sportske igre mladih, najveća regionalna i evropska manifestacija za djecu i mlade, održat će se i ove godine u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji. Igre ove godine proslavljaju jubilej, 25 godina od osnivanja, kada su 1996. po ideji predsjednika Zdravka Marića prvi put održane u Hrvatskoj.

U Bosni i Hercegovini ove godine održat će se 11., a u Srbiji po osmi put.

Kao i prethodnih godina pobjednici s državnog finala izborit će plasman na regionalno, međunarodno finale u Splitu.

Sportske igre mladih prošle godine bile su jedino sportsko takmičenje u Evropi, koje je uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji, održano od početka do kraja, uključujući i regionalno finale u Sarajevu, a organizatori vjeruju da će ove godine biti lakše i da će situacija sa koronavirusom biti povoljnija.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za djecu je sve potpuno besplatno. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.