VLADA HNK

Uspješni mladi sportisti zaslužuju podršku

Vlada HNK će nagraditi fantastičan uspjeh mlade plivačice

Piše: Avaz.ba

17.3.2021

Pudar: Ostvarila olimpijsku A-normu. AVAZ

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Nevenko Herceg, zajedno s ministrom prosvjete, nauke, kulture i sporta HNK Rašidom Hadžovićem, primio je u svom uredu Lanu Pudar, predstavnicu Bosne i Hercegovine na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju. 



Državni rekord

Mlada plivačica je na takmičenju koje je održano u Srbiji oborila državni rekord te ostvarila olimpijsku A-normu na 100 metara delfin za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Jedna od najtalentiranijih svjetskih plivačica dionicu od 100 metara delfin stilom preplivala je za fantastičnih 57:37 sekundi.

Lana je iskoristila susret kako bi predsjednika Hercega i ministra Hadžovića upoznala s tokom priprema za Olimpijske igre.

- Veoma sam sretna i zadovoljna ostvarenim rezultatom. Planovi za dalje su mi da nastavim raditi i pokušam otplivati što bolje vrijeme na Olimpijadi - kazala je Lana.

Čestitavši Lani na ostvarenom rezultatu, predsjednik Herceg kazao je kako ga, kao dugogodišnjeg sportskog radnika, raduju uspjesi hercegovačkih sportista na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

- Uspješni sportisti zaslužuju našu potporu i uvijek rado podupiremo njihove napore kako bi im se, barem dijelom, olakšao težak sportski put. I ovog puta, a na prijedlog Ministarstva, Vlada će, u skladu s financijskim mogućnostima, nagraditi Lanin izvanredni sportski uspjeh i poduprijeti njen odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Također, raduje me što sam u prigodi Lani osobno poželjeti uspjeh na Olimpijskim igrama. Uvjeren sam u to kako će nas i ovog puta obradovati sjajnim rezultatom - zaključio je Herceg.

Zadovoljstvo susretom s budućom učesnicom Olimpijskih igara u Tokiju izrazio je i ministar Hadžović.

Talent i rad

- Izuzetna mi je čast što smo ugostili našu Lanu, buduću učesnicu Olimpijskih igara u Tokiju koja na najbolji način predstavlja i grad i našu domovinu. Lana je pokazala da se ne samo talentom nego i konstantnim radom, odricanjem i zalaganjem mogu ostvariti svjetski rezultati. Naš cilj je da podupiremo ovakve rezultate jer su oni na ponos ne samo Lanine obitelji, prijatelja i Plivačkog kluba „Orka“ nego i cijele Bosne i Hercegovine. Naravno, posebno mi je drago čuti da je Lana ne samo uspješna sportistkinja nego i odlična učenica. Očekujem da ovakvih povoda za naše susrete bude što više u budućnosti - kazao je Hadžović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.