SKIJANJE

Vlhova pobjednica Svjetskog kupa, mali globus za Linzberger

Austrijanka slavila u Lencerhajdu

A. Vatreš

Linzberger: Pobjednica zadnjeg slaloma sezone

Foto: AFP


Austrijanka Katarina Linzberger (Katharina Liensberger) pobjednica je zadnjeg slaloma sezone kojeg su skijašice u subotu vozile u Lencerhajdu za Svjetski kup, a zahvaljujući današnjem trijumfu osvojila je i Mali kristalni globus u toj disciplini.

Linzberger je bila prva s vremenom 1:49.77, a drugu poziciju zauzela je Amerikanka Mikaela Šifrin (Shiffrin) sa 1,24 sekunde zaostatka (1:51.01). Treća je Švicarka Mišel Gisin (Michelle) čiji je zaostatak za pobjednicom 1,95 sekundi (1:51.72).

Petra Vlhova, koja je do danas vodila u poretku slalomašica, zauzela je kao i nakon prve vožnje šesto mjesto s velikim zaostatkom 3.15 sekunde za Austrijankom.

Linzberger je zahvaljujući današnjoj pobjedi osvojila Mali kristalni globus u slalomu, prva je sa 690 bodova. Druga je Šifrin sa 655 bodva, a Vlhova je pala na treće mjesto sa 652 boda.

Slovačka je skijašica međutim osigurala Veliki kristalni globus i tako postala prva Slovakinja kojoj je to uspjelo, u ukupnom poretku na prvom mjestu ima 1392 boda, dok drugoplasirana Švicarka Lara Gut Behrami ima 1256 bodova. Treća je Gisin sa 1085 bodova.

Skijašice sutra u Lencerhajdu voze veleslalom, prenosi Hina.

Više o temi Katharina Liensberger

NA VRH

Podijeli članak na