OI TOKIO 2020

Ambasador Japana u BiH posjetio Olimpijski komitet BiH

Zajednička fotografija nakon današnje posjete OK BiH. OKBiH

Piše: FENA

31.3.2021

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić i potpredsjednici OKBiH Milanko Mučibabić i Izet Rađo primili su u nastupnu posjetu ambasadora Japana u BiH Ita Makota i šefa ekonomskog odjela Ambasade Japana Tanaka Kiyotaka.


Marljive pripreme

- Makoto je pored želje da upozna čelnike OK BiH iskoristio posjetu OKBiH da razgovara i o predstojećim Olimpijskim igrama „Tokyo 2020“ i prošlosedmičnom paljenju Olimpijske baklje u Fukušimi, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Predsjednik OK BiH Kvesić se zahvalio na posjeti, te je naglasio da je u ovim veoma delikatnim uslovima za rad i sport uopšte, veliko zadovoljstvo ugostiti ambasadora države koja će za nekoliko mjeseci organizovati najveću smotru sporta – Olimpijske igre, te da će to biti još jedna pobjeda sporta i ideje olimpizma.

- Naši najbolji sportisti se marljivo pripremaju za ovo planetarno takmičenje, a mi u OK BiH činimo sve u vremenu pandemije da im obezbjedimo neophodne uslove za nastup i sportski uspjeh. Posebnu zahvalnost upućujemo Organizacionom komitetu OI „Tokyo 2020“ kao i Međunarodnom olimpijskom komitetu koji čine sve napore da ovo budu vrhunski organizovane igre. Naši prijatelji iz Japanske ambasade su na dispoziciji Bh. timu te im se zahvaljujemo ovom prilikom, istakao je predsjednik Kvesić.


Kvalifikacioni rokovi

Na Olimpijskim igrama „Tokyo 2020“, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Amel Tuka, Larisa Cerić, Mesud Pezer i Lana Pudar, a očekuje se kvalifikacija još nekoliko bh. sportista do kraja kvalifikacionih rokova.

Podsjetimo, do Olimpijskih igara “Tokyo 2020“ ostalo je još 113 dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.