LIGA PRVAKA

Barcelona uvjerljiva protiv Elveruma

Pobjeda s 12 golova razlike

Mem: Najbolji strijelac utakmice. TWITTER

A. Vatreš

2.4.2021

Rukometaši Barcelone savladli su norveški Elverum s uvjerljivih 25:37 (12:19) u posljednjem dvoboju osmine finala EHF Lige prvaka odigranom u petak u Blaugrani.

Dika Mem je sa sedam golova bio najbolji strijelac utakmice. 

Luka Cindrić je postigao četiri pogotka, baš kao i Blaž Janc, Timoti Engusan (Timothey N'guessan) i Ludovik Fabregas (Ludovic).

Kod domaćih su najbolji bili Tomas Solstad (Thomas) i Aleksander Kristofersen Blonc (Alexander Christoffersen Blonz) sa po šest pogodaka.

I uzvratni dvoboj bit će odigran u Barceloni, a na rasporedu je za tri dana, u ponedjeljak, 5. aprila.

Zagreb nije mogao ugostiti njemački Flensburg u prvoj utakmici osmine finala, zbog slučajeva zaraze koronavirusom u redovima hrvatskog prvaka, a još se ne zna što će biti s uzvratnom utakmicom koja je na rasporedu 8. aprila (18.45 sati). Evroopska rukometna federacija (EHF) bi odluku o tome trebala donijeti do 6. aprila, prenosi Hina.

U srijedu i četvrtak, 7. i 8. aprila, na rasporedu je preostalih šest uzvratnih utakmica u kojima se sastaju: Olborg - Porto (prva utakmica 29:32 za Porto), Kil - Pik Seged (33:28), Vive Kielce - Nant (25:24), Meškov Brest - Motor Zaporožje (30:32), Vesprem - Vardar (41:27) i PSG - Celje (37:24).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.