NFL LIGA

Kvoterbek Hjustona optužen za seksualni napad

Trenutno se suočava s 21 građanskom parnicom zbog seksualnih napada i neprimjerenog ponašanja

Dešon Votson. AGENCIJE

A. Vatreš

3.4.2021

Kvoterbek Hjuston Teksansa Dešon Votson (Deshaun Watson) optužen je za seksualni napad na više žena od kojih većina rade kao terapeuti za masažu.

Policija je potvrdila otvaranje kriminalističke istrage protiv Votsona (25), naglasivši kako "neće davati nikakve daljnje komentare tokom postupka".

- Jedna žena je podnijela žalbu policijskoj upravi u Hjustonu u vezi s Dešonom Votsonom - navodi se u priopćenju, prenosi Hina.

Ovo je daljnji korak u potencijalnim Votsonovim pravnim problemima. Naime, vođa Hjustonove navale se na okružnom sudu Heris Kaunti u Teksasu trenutno suočava sa 21 građanskom parnicom zbog seksualnih napada i neprimjerenog ponašanja.

Votson, kojeg smatraju jednim od četiri najbolja kvoterbeka u NFL-u, od početka je odlučno negirao ove optužbe, uvjeravajući "da se nikada niti s jednom ženom nije ponašao drugačije nego s najvećim poštovanjem".

Njegov advokat Rasti Hardin (Rusty) rekao je da su istražitelji pronašli "čvrste dokaze" kako je jedna od optužbi bila lažna, dodajući da "dovodi u pitanje legitimnost i ostalih slučajeva".

Ranije ove sedmice, Votsonov pravni tim objavio je svjedočenja 18 žena koje su proteklih pet godina više od 130 puta radile s njim i nikada se nisu žalile na njegovo neprimjereno ponašanje.

- Sve su rekli da im Dešon nikada nije bio neugodan ili je zahtijevao bilo što izvan profesionalne masaže - rekle su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.