ZAGREB

Nijemci idu u finale bez borbe: Ništa od duela braće Burić

U ovom slučaju Flenzburg je proglašena pobjednikom

Benjamin ide direktno u četvrtfinale Lige prvaka. Arhiva

G. Š. / Sportske novosti

6.4.2021

Utakmice osmine finala rukometne Lige prvaka između PPD Zagreba naših Ivice Obrvana i Senjamin Burića i njemačkog Flenzburga našeg Benjamina Burića, koje su trebale biti odigrane u srijedu i četvrtak (7. i 8. aprila), otkazane su, a njemačka ekipa je bez borbe prošla u četvrtfinale, objavili su u utorak iz Evropske rukometne federacije (EHF).


Dogovor klubova

U originalnom rasporedu utakmica osmine finala, PPD Zagreb je trebao ugostiti Flenzburg 1. aprila u Zagrebu, ali je zbog novih pozitivnih slučajeva u momčadi hrvatskog prvaka taj dvoboj odgođen. Prema unaprijed određenoj proceduri za utakmice doigravanja u Ligi prvaka, zagrebački dvoboj je automatski prebačen u Flenzburg, gdje su trebale biti odigrane obje utakmice. Klubovi su u saradnji s EHF-om dogovarali način na koji bi se dvoboji mogli odigrati, unatoč novim pozitivnim slučajevima na testiranjima na koronavirus u redovima hrvatskog prvaka, prenose zagrebačke Sportske novosti.

Jedna mogućnost je uključivala 'kasne prijave' za nekolicinu Zagrebovih igrača, u granicama onoga što je dopušteno pravilima, no postalo je jasno da se ne može sastaviti kompetitivna ekipa. Unatoč svim naporima, ali uz očuvanje integriteta natjecanja, EHF je u utorak sa žaljenjem bio prisiljen donijeti odluku da obje utakmice ne mogu biti odigrane, piše u saopćenju Evropske rukometne federacije.


Proglašen pobjednik

Prema već spomenutim kriterijima za dvoboje doigravanja u Ligi prvaka, momčad koja je imala sve uvjete za odigravanje utakmica, a u ovom slučaju je to Flenzburg, proglašena je pobjednikom.

Flenuzburg će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Porta i Alborga, u kojem je portugalska momčad u prvoj utakmici stekla tri gola prednosti (32:29) za uzvrat u Danskoj koji je na rasporedu u srijedu (sutra).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.