NOVI SPORTSKI PROJEKT

Žrijeb Regionalne lige u olimpijskom boksu sutra u Sarajevu

Predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek je kazao da će Liga biti organizirana u dva dijela

Enes Peštek. FENA

FENA

8.4.2021

Žrijeb parova Regionalne lige u olimpijskom boksu, koju čini osam klubova iz šest zemalja - po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, bit će održano sutra u Sarajevu.


Sistem tamičenja

Iz BiH će učestvovati bokserski klubovi Radnik Bijeljina i Željezničar Sarajevo.

Predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek je kazao Feni da će Liga biti organizirana u dva dijela, jedan dio će činiti po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, a drugi dio po jedna klub iz Makedonije, Crne Gore, BiH i Srbije.

Bit će održano po šest kola i pobjednici, prva dva iz grupe će činiti "final four", superfinale, kako bi se na kraju dobio konačni pobjednik.

Peštek je najavio da bi Regonalna bokserska liga trebala početi polovinom maja, dodajući da to zavisi i od epidemiološke situacije koja diktira aktivnosti.


Deklaracija o pokretanju Regionalne lige

Predsjednici bokserskih saveza ovih šest zemalja ranije su potpisali Deklaraciju o pokretanju Regionalne lige u boksu, vođeni željom da doprinesu unapređenju olimpijskog boksa te regionalne i međunarodne saradnje u oblasti sporta.

Predsjednik Svjetske bokserske federacije (AIBA) Umar Kremlev dao je punu podršku formiranju regionalne lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.