KVALIFIKACIJE ZA EP

Obrvan: Njemačka dolazi u najjačem sastavu i sigurno je favorit

Računam na Panića u budućnosti

Ivica Obrvan. FENA

Piše: G. Šumar

28.4.2021

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Bugojnu (16.10 sati) protiv selekcije Njemačke igra pretposljednji susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, dok će kvalifikacioni ciklus završiti u nedjelju, 2. maja gostovanjem u Grazu protiv Austrije.


Pozitivan rezultat

Selektor naše reprezentacije Ivica Obrvan na press-konferenciji je kazao da očekuje da bh. tim u ova dva odlučujuća suseta izbori nastup na EP.

- Njemačka dolazi u najjačem sastavu i sigurno je favorit. Sam dolazak u tom sastavu pokazuje njihove ambicije. Želimo da ostanemo na tragu posljednje utakmice, da damo zadnji atom snage. Pozitivan rezultat bi nas odveo na EP. Moramo razmišljati i o utakmici protiv Austrije. U reprezentaciji je atmosfera dobra. Malinović ima mali problem, ali se nadam da će biti spreman za meč protiv Njemačke - kazao je Obrvan.

Navodi da su igrači upoznati o raznim kalkulacijama koje naš tim vode na EP, ta da je sportu sve moguće.

- Dosta faktora odlučuje. Moramo da damo svoj maksimum, da vodimo računa o sitnicama i budemo vrlo oprezni. Jako će biti bitna gol razlika - kazao je hrvatski stručnjak.

Obarvan ni u predstojeća dva susreta neće moći da računa na Marka Panića.

- Panić je dao puno ovoj reprezentaciji. Ja računam na Panića u budućnosti. Marko je obavijestio RSBiH da mu žena ima porod i to je velika stvar za Marka inače i za svakog čovjeka u životu. Ja to poštujem i očekujem da nam se pridruži u narednim akcijama - kazao je Obrvan.


Grupa 2

U grupi 2 kvalifikacija vodi Njemačka sa maksimalnih osam bodova, BiH je druga sa četiri boda, dok Estonja i Austrija imaju po dva boda.

Plasman na EP izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Tabela grupe 2:

1. Njemačka 4 4 0 0 130:92 8

2. Bosna i Hercegovina 4 2 0 2 90:89 4

3. Estonija 4 1 0 3 94:108 2

4. Austrija 4 1 0 4 99:12 2

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.