KVALIFIKACIJE ZA EP

Terzić pred utakmicu odluke: Nadam se da ćemo ući u neizvjesnu završnicu i onda pokazati koliko smo dobri

Imali smo dovoljno vremena da u utakmicu uđemo svježi i damo maksimum protiv Austrije, koja je kompletna i izuzetno motivisana,,kaže kapiten "Zmajeva"

Terzić: Igraju kod kuće, ali opet mislim da se neće naigrati na našu postavljenu zonu u odbrani. RSBiH

G. Š. / AA

2.5.2021

Nakon domaćeg poraza (24:26) naših najboljih rukometaša u 5. kolu od favorizovane Njemačke, te trijumfa (31:27) Austrije na gostovanju kod Estonije, izabranici Ivice Obrvana pred sobom imaju jasnu situaciju šta moraju uraditi kako bi bili učesnici Eura 2022 u Mađarskoj i Slovačkoj. Postoji i kombinacija u kojoj se BiH može plasirati na Evropsko prvenstvo sa porazom u Grazu, kao jedna od četiri trećeplasirane reprezentacije u kvalifikacijama, ali u toj opciji zavisi od rezultata u preostalih sedam grupa. Dakle, bod ili pobjeda protiv Austrijanaca su za sada jedina sigurna varijanta.

Motivisani Austrijanci

Mirsad Terzić, kapiten rukometne reprezentacije BiH, smatra da bez obzira što su se dosta potrošili protiv Njemačke, imaju dovoljno vremena da današnji duel s Austrijom dočekaju potpuno spremni.

- Radili smo na regeneraciji nakon utakmice s Njemačkom... -  kaže Terzić za AA i nastavlja:

- Imali smo dovoljno vremena da u utakmicu uđemo svježi i damo maksimum protiv Austrije, koja je kompletna i izuzetno motivisana. Odigrala je dobru utakmicu u Estoniji. Domaćin je prišao samo jednom na gol ili dva zaostatka, ali više od toga nisu mogli. Austrijanci su u utakmicu ušli serijom 7:1, što najbolje ilustruje da su veoma motivisani.


Nadam se da nećemo davati poklone

- Igraju kod kuće, ali opet mislim da se neće naigrati na našu postavljenu zonu u odbrani. Nadam se da nećemo davati poklone, kao protiv Njemačke kada smo nekoliko lopti dali bez ikakve potrebe. Očekujem dobru utakmicu koja će ući u neizvjestan finiš, a onda je sve moguće. U tom periodu se rješavaju utakmice. Nadam se da ćemo uspjeti da dođemo do neizvjesne završnice i onda pokažemo koliko smo dobri - zaključio je Terzić.

Uoči duela sa Austrijancima selektor Ivica Obrvan ne bi trebao imati problema sa povrijeđenim igračima, osim što je, kao i za utakmicu s Nijemcima, upitan desni bek Dejan Malinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.