GRAC

Obrvan nakon plasmana na Euro: Treću poziciju nam nije poklonio splet rezultata koji su se poklopili

Čestitao bih našim igračima na plasmanu na Evropsko prvenstvo, koje je u jednom trenutku bilo i u opasnosti

G. Šumar

Obrvan: Večeras je bilo jako teško igrati

Foto: Arhiva


Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivica Obrvan, nakon plasmana na Evropsko prvenstvo, izjavio je da to nije niko poklonio našoj selekciji, nego da je to zasluženo na terenu.

- Čestitao bih našim igračima na plasmanu na Evropsko prvenstvo, koje je u jednom trenutku bilo i u opasnosti, rekao je Obrvan i dodao: 

- Večeras je bilo jako teško igrati, po nekim kalkulacijama bili smo 95 posto, pa i 97 posto i sa porazom plasirani kao najbolji trećeplasirani, i htjeli ili ne htjeli, to se uvuklo u podsvijest igračima. Nismo ni energetski bili na nivou naših prošlih utakmica. OK, ova se utakmica igrala u gostima kod Austrije, kojoj je igrala samo pobjeda. Povuci, potegni, na kraju smo se uspjeli vratiti na snošljiva četiri gola. Malo sam nezadovoljan, koncentracije i ideje u napadu je manjkalo, primili smo puno jeftinih golova, pogotovo u prvom poluvremenu. 

Ipak, selektor ističe da smo se zasluženo plasirali na EP.

- Treću poziciju nam nije poklonio splet rezultata koji su se poklopili, nego smo sami to ostvarili. Dva poraza od Njemačke minimalnom razlikom, pobjeda protiv Austrije sa šest i tu se stvorila naša pozicija, zaključio je Obrvan.

Više o temi Ivica Obrvan

BIH DANAS GOSTUJE AUSTRIJI
Perić: Spremni smo, stvari polako dolaze na svoje mjesto
NA VRH

Podijeli članak na