ODBOJKA

Najbolje bh. odbojkašice otputovale u Rigu: Selektora Ljubičića raduje pristup, ozbiljnost i atmosfera

Predvođene kapitenom Edinom Begić, odbojkašice dva turnira kvalifikacija dočekuju spremno i u dobrom raspoloženju te se nadaju historijskom plasmanu na Evropsko prvenstvo 2021 - saopćeno je iz Odbojkaškog saveza BiH

Najbolje bh. odbojkašice spremne za historijski uspjeh. OSBiH

Piše: G. Šumar

3.5.2021

Nakon završetka priprema za kvalifikacione turnire za Evropsko prvenstvo, ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je otputovala u Latviju, gdje će odigrati prvi kvalifikacioni turnir. Izabranice selektora Stevana Ljubičića su sa Aerodroma Split odletile za Rigu i počele svoj put ka smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

- Predvođene kapitenom Edinom Begić, odbojkašice dva turnira kvalifikacija dočekuju spremno i u dobrom raspoloženju te se nadaju historijskom plasmanu na Evropsko prvenstvo 2021 - saopćeno je iz Odbojkaškog saveza BiH.

 

Češka i Slovenija su favoriti

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije BiH Stevan Ljubičić istakao je da je zadovoljan uslovima koje su naše najbolje odbojkašice imele na završnim pripremama u Zenici.

- Nemamo još puno vremena, 6. maja nam je prva utakmica... -  rekao je selektor Ljubičić i dodao: 

- Raduje me pristup djevojaka, ozbiljnost, atmosfera i sigurno je da se možemo nečemu nadati. Inače, Češka i Slovenija su favoriti.

Edina Begić, kapitenica reprezentacije BiH, naglasila je da su svi svjesni ko je favorit, te da neće biti lako igrati.

- Prije svega, hvala svima na podršci... Slovenija, Češka i Latvija su veoma jake reprezentacije. Mi smo svjesni da ništa nećemo dobiti lako, ali ćemo dati sve od sebe za jednu lijepu priču i plasman na Evropsko prvenstvo, što bi značilo - ne samo nama, nego cijeloj državi, zaključila je Begić.


Tri turnira

Prvi kvalifikacioni turnir  za Evropsko prvenstvo 2021. godine će biti odigran u Latviji od 6. do 8. maja, a drugi od 14. do 16. maja. CEV Srebrena liga za odbojkašice na programu je od 28. maja do 3. juna 2021. godine, gdje se u grupi B - uz selekciju BiH, nalaze reprezentacije Portugala, Estonije i Latvije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.