ZENICA

Bh. odbojkašice uprkos porazu od Češke i dalje u igri za plasman na Evropsko prvenstvo

Češka je lider grupe s maksimalnih 12 bodova i pobjedom protiv naše reprezentacije osigurala je plasman na Evropsko prvenstvo

Naše djevojke su odlično otvorile meč i dobile prvi set sa 25:19. Arhiv

A. M.

14.5.2021

Odbojkašice Bosne i Hercegovine doživjele su poraz u Zenici od reprezentacije Češke u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Čehinje su slavile pobjedu rezultatom 3:1, po setovima 19:25, 25:22, 25:9 i 25:14.

Bh. odbojkašice su, uprkos snažnom otporu favorizovanoj selekciji Češke, upisale poraz, ali su i dalje blizu plasmana na veliko takmičenje.

Naše djevojke su odlično otvorile meč i dobile prvi set sa 25:19. Međutim, Čehinje su zaigrale mnogo bolje u drugom i tijesno ga osvojile rezultatom 25:22. 

U trećem setu se igra naših odbojkašica u potpunosti raspala, pa je on pripao Čehinjama sa 16 poena razlike (25:9). Početak četvrtog seta donio je rezultatski egal, ali su gošće u nastavku odigrale sjajno i ubjedljivo slavile sa 25:14.

Zenica je domaćin drugog turnira kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odbojkašica, a u grupi F, u kojoj je Bosna i Hercegovina, danas je Slovenija došla do drugog trijumfa savladavši Latviju.

Češka je lider grupe s maksimalnih 12 bodova i pobjedom protiv naše reprezentacije osigurala je plasman na Evropsko prvenstvo, BiH i Slovenija imaju po šest, a posljednja Latvija je bez bodova. Za plasman BiH na Evropsko prvenstvo potrebna nam je pobjeda ili barem osvojen set protiv Slovenije, uz trijumf nad Latvijom.

Meč u Zenici odigran je pred publikom budući da je Krizni štab Ministarstva zdravstva i Vlade Zeničko-dobojskog kantona donio odluku da na ovom turniru eksperimentalno dozvole i prisustvo gledalaca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.